3 tips til en CO2-venlig ferie

2. juni 2022 by Ingen kommentarer

En CO2-venlig ferie betyder ikke nødvendigvis at du bare skal blive hjemme og nyde haven. Det er faktisk muligt at tage ud i verden og holde en CO2-venlig ferie. Det kræver bare lidt mere planlægning og ikke mindst research. Vi har derfor her samlet vores 3 bedste tips til, hvordan du kan holde en CO2-venlig ferie og samtidig komme ud og se lidt af verden.

Skift flyet ud med en bus

Hvis du flyver på ferie, skal du regne med et CO2-udslip på 223 g pr. km. Du bør derfor helt holde dig fra at rejse på ferie med fly, hvis du gerne vil holde dit CO2-udslip nede. De bedste rejsemetoder er elbiler og busser.

Elbilen er især en god løsning, hvis du har solceller på taget. Der er dog også nogle udfordringer ved elbilen, f.eks. hvor du kan tanke – og så er det selvfølgelig heller ikke alle, der lige har en elbil stående.

Hvis du skal længere væk, er det altså bussen, der er den bedste løsning, især når I er mange, der skal afsted. Med turistbusser er I nemlig sikret transport på hele turen, så I ikke skal ud at køre taxa, tog eller lignende. Vi anbefaler leje af bus hos Fjordens Taxa i Hadsund.

Vælg et grønt hotel

Ligesom der er nogle virksomheder, der har stor fokus på miljøet og bæredygtighed, så findes der også nogle hotelkæder, der har det samme. De er ret vokale omkring deres grønne tilgang til miljøet og bruger det meget som salgsargument. Det er altså ikke svært at finde et grønt hotel, hvis du blot holder det i mente, når du leder efter et hotel på din destination. Det kan godt være, at det er en smule dyrere end et almindeligt hotel, men det er generelt en god miljøbeslutning at lægge dine penge hos de hoteller, der tager miljøet alvorligt.

Find miljøvenlige spisesteder

Det kan være fristende at gå ud og spise på diverse restauranter dag efter dag. Man vil jo gerne prøve alt, hvad destinationen har at byde på. Det er dog ikke kun dyrt – det kan også øge dit CO2-udslip for hele turen, når du spiser på restauranter, der benytter råvarer, der har langt fra produktion til forbruger. Det kan derfor være en god idé at researche lidt hjemmefra og vælge restauranter, hvor der er kort vej fra produktion til forbruger samt primært gå efter grønne måltider (og holde dig fra de animalske produkter). Du kan også spare en del penge ved at købe ind i de lokale butikker og vælge råvarer og madvarer, der er dyrket i området.